De DS 7 VAUBAN is een speciale versie op basis van de DS 7 E-TENSE 4×4 300. Aramide, een licht materiaal dat bijzonder bestand is tegen een harde impact en hitte, HPPE (High Performance Polyethylene) vezels, gepantserd staal en veiligheidsglas zorgen voor een VPAM 4 beschermingsniveau (bescherming tegen handvuurwapens). Verder is gelet op maximale efficiëntie, waardoor de bepantsering slechts 164 kg extra gewicht toevoegt.
De remweg van de DS 7 VAUBAN is nauwelijks langer dan die van de DS 7 E-TENSE 4×4 300 en de acceleratie van 0 naar 100 km/u is slechts 0,2 seconden meer, namelijk 6,1 in plaats van 5,9 seconden. De wegligging behoudt dezelfde kwaliteiten met de camera-gestuurde DS ACTIVE SCAN SUSPENSION demping. Ook de draaicirkel van 10,45 m, een maatstaf in het premium SUV-segment, blijft behouden. De bestuurder kan volstaan met een rijbewijs categorie B, in tegenstelling tot veel andere gepantserde auto’s waarvoor een vrachtautorijbewijs nodig is en die speciale training vereisen.
Interieur
Specifieke interieurbekleding met VAUBAN-accenten en de toevoeging van enkele speciale bedieningsknoppen zijn de enige details die de DS 7 VAUBAN onderscheiden van een vergelijkbare ‘reguliere’ versie. Naast de gangbare DS 7-opties zijn er ook optiepakketten op aanvraag beschikbaar, zowel voor veiligheid (automatische brandblussers, gesloten circuit ventilatie, sirene of intercom) als voor passagierscomfort (extra USB-aansluitingen, leeslampjes enz.) en voertuigpersonalisatie (carrosseriekleuren, interieurafwerking, geborduurd stiksel, vlaghouders, enz.).
Samenwerking WELP Group en DS Automobiles
De DS 7 VAUBAN is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen de WELP Group en DS Automobiles. De productie van deze gepantserde auto vindt volledig plaats in Frankrijk, met assemblage van de DS 7 in de fabriek in Mulhouse en ombouw door WELP France in Hérimoncourt.
Naam ontleend aan vestigingen
De naam VAUBAN stamt van vestingwerken die aan het eind van de 17e eeuw zijn gebouwd. Deze vestingen van Vauban – twaalf in totaal, verspreid over tien verschillende departementen – staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Markies Sébastien Le Prestre de Vauban heeft toezicht gehouden op meer dan honderd vestingwerken. Het gaat om forten in steden en op zichzelf staande vestingen of complexen in Frankrijk en Europa. Ook in Azië en Afrika zijn verschillende citadellen en forten te vinden volgens de bouwwijze van Vauban.