Leapmotor International verscheept deze maand de eerste batch elektrische voertuigen van China naar Europa

Leapmotor

Leapmotor International, een 51/49 door Stellantis geleid bedrijf tussen Stellantis en Leapmotor, heeft deze maand de eerste batch elektrische voertuigen van Leapmotor – C10 SUV’s en T03-auto’s – verscheept vanuit Shanghai, China, naar Europese havens, een belangrijke mijlpaal in het partnerschap en een bewijs van de gedeelde toewijding om snel duurzame mobiliteit en innovatie te bieden aan de Europese EV-markt. De C10- en T03-voertuigen van Leapmotor zijn uitgerust met geavanceerde EV-technologie en bieden uitzonderlijke prestaties, efficiëntie en actieradius. Leapmotor is de op drie na grootste Chinese startup voor nieuwe energievoertuigen (NEV) in China qua omzet in juni 2024.

“De verzending van Leapmotor C10- en T03-voertuigen naar Europa deze maand is een mijlpaal in de samenwerking tussen Stellantis en Leapmotor”, aldus Carlos Tavares, CEO van Stellantis. “Dit toont onze toewijding om onze klanten innovatieve, betaalbare en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden. Vertrouwend op de sterke bedrijfsactiva van Stellantis in Europa en het harde werk van de teams van onze bedrijven om productinnovatie en kwaliteit te garanderen, ben ik ervan overtuigd dat de elektrische voertuigen van Leapmotor algemeen zullen worden geaccepteerd door Europese klanten. We zijn enthousiast over de kansen die deze samenwerking met zich meebrengt en kijken uit naar een succesvolle reis samen.”

Stellantis en Leapmotor

Door gebruik te maken van de distributiekanalen van Stellantis is de Leapmotor International JV van plan het aantal verkooppunten voor Leapmotor-voertuigen in Europa te verhogen van 200 eind 2024 tot 500 in 2026, om een hoog serviceniveau voor klanten te garanderen. Terwijl de C10- en T03-voertuigen aan hun reis naar Europa beginnen, blijven Stellantis en Leapmotor zich inzetten om de grenzen van innovatie en duurzaamheid in de auto-industrie te verleggen. De verzending deze maand is nog maar het begin van een langdurige samenwerking die gericht is op het transformeren van het landschap van elektrische mobiliteit in Europa en daarbuiten. Er is minstens één model gepland om de komende drie jaar elk jaar in de verkoop te gaan.

Leapmotor International verscheept

Over de Leapmotor C10 en T03

C10

De Leapmotor C10 is het eerste wereldwijde product van Leapmotor, gebouwd volgens wereldwijde ontwerp- en veiligheidsnormen. De C10 is gebaseerd op Leapmotor’s zelfontwikkelde LEAP3.0-technologiearchitectuur, met toonaangevende intelligente elektrische technologie zoals centrale geïntegreerde elektronische en elektrische architectuur, cell-to-chassis (CTC)-technologie en zijn vlaggenschip intelligente cockpit. Het is een volledig uitgeruste, gezinsgerichte auto uit het D-segment met de beste premium rij- en rijervaring in het segment, met een WLTP-actieradius van 420 km, en kan voldoen aan de 5-sterren E-NCAP-classificatienorm. Na het winnen van de “2023 International CMF Design Award” voor zijn technologisch en natuurlijk esthetisch ontwerp, won het onlangs de 2024 Gold Award van de French Design Awards (FDA) en de 2024 Gold Award van de Amerikaanse MUSE Design Awards.

T03

De Leapmotor T03 is een kleine vijfdeurs, A-segment urban boutique woon-werkverkeer auto met B-segment binnenruimte. Hij is niet alleen stijlvol, maar ook een genot om in te rijden en heeft een WLTP-actieradius van 265 km. Het stond op nummer 1 in de J.D. Power Initial Quality Study in het segment van kleine BEV’s.

LEAP motor