Nieuwe Peugeot E-408 voltooit 100% elektrische line-up

Nieuwe Peugeot E-408

PEUGEOT introduceert de volledig elektrische versie van de PEUGEOT 408. De nieuwe E-408 combineert een aantrekkelijk fastback-profiel met een krachtige, 157 kW (210 pk) sterke elektromotor en een actieradius tot 453 kilometer. De E-408 past in de ambitie van PEUGEOT om EV-leider in Europa te worden. Dit nieuwe elektrische model wordt gebouwd in de fabriek in het Franse Mulhouse en aangeboden met 8 jaar/160.000 kilometer Allure Care-garantie.

Peugeot 408

Met de komst van de PEUGEOT 408 in juni 2022 bracht het merk de allure van een uniek fastback-profiel naar de top van het C-segment. De 408 valt op door zijn katachtige houding, dynamische lijnen, licht verhoogde rijpositie en verfijnde ontwerp tot in de kleinste details. De twee geëlektrificeerde aandrijflijnen, Plug-in HYBRID 180 e-EAT8 en Plug-in HYBRID 225 e-EAT8, markeerden een eerste stap in de elektrificatie van de PEUGEOT 408. Eerder dit jaar voegde de 48V HYBRID 136 e-DCS6 zich bij het aanbod. De nieuwe PEUGEOT E-408 maakt het elektrische aanbod compleet. Hij wordt aangedreven door een synchrone elektromotor van 157 kW (210 pk) met een koppel van 345 Nm. De elektrische energie wordt geleverd door een NMC-batterij met een bruikbare capaciteit van 58,2 kWh. De motor wordt geproduceerd in Frankrijk, in Trémery, door de STELLANTIS-NIDEC joint venture. De fabriek van STELLANTIS in Valenciennes (Frankrijk) produceert de transmissie.

Nieuwe Peugeot E-408

Verrassend dynamisch fastback-ontwerp

Het fastback-ontwerp past perfect bij de nieuwe PEUGEOT E-408, die gebruik maakt van een platform dat volledige elektrificatie mogelijk maakt zonder concessies te doen aan stijl, dynamiek en interieurcomfort. De PEUGEOT E-408 is gebaseerd op het E-EMP2 (Efficiënt Modulair Platform). Met een totale lengte van 4,69 meter, een breedte van 1,85 meter (met de spiegels ingeklapt) en een royale wielbasis van 2,79 meter is de PEUGEOT E-408 bijzonder ruim. De batterij bevindt zich onder de vloer, waardoor de ruimte in het interieur behouden blijft en het zwaartepunt van de E-408 laag komt te liggen, wat bijdraagt aan zijn dynamische rijgedrag.

Verrassende rijervaring

De onovertroffen PEUGEOT i-Cockpit® biedt uitzonderlijke ergonomie. Het compacte stuurwiel vergroot het rijplezier dankzij de directe reactie en stuurprecisie. Geplaatst op ooghoogte boven het stuur, bevat het digitale instrumentenpaneel een volledig aanpasbaar en configureerbaar 10-inch 3D digitaal scherm.

De E-408 biedt ook een voorbeeldige wegligging, hoogwaardig rijcomfort en perfecte wendbaarheid in de stad, mede mogelijk gemaakt door een draaicirkel van 11,18 meter. Om vibraties sterk te reduceren, is de carrosseriestijfheid geoptimaliseerd door structurele elementen aan elkaar te lijmen.

Uitnodigend interieur

In het interieur van de nieuwe PEUGEOT E-408 verspreidt de LED-sfeerverlichting (met keuze uit acht kleuren) een zacht licht achter het centrale beeldscherm. Dat draagt bij aan de verfijnde sfeer in het interieur. Hetzelfde licht strekt zich uit tot de portierpanelen, die afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn voorzien van een stoffen afwerking, Alcantara® of aluminium sierlijsten.