Opel Movano HYDROGEN

Opel Movano HYDROGEN

Opel introduceert de nieuwe Opel Movano nu ook als Movano HYDROGEN. De grote bedrijfswagen van Opel is al beschikbaar als volledig elektrische Movano Electric en in versies met verbrandingsmotor. De nieuwe waterstof-elektrische variant debuteert op de IAA Transportation, de toonaangevende vakbeurs voor logistiek, bedrijfsvoertuigen en de transportsector, die van 16 tot en met 22 september plaatsvindt in Hannover.

Geen tijdsverlies met opladen of tanken

De Opel Vivaro HYDROGEN heeft al bewezen dat je lange afstanden lokaal emissievrij kunt rijden. Opel introduceert de innovatieve aandrijflijn nu ook voor zijn grootste lichte bedrijfswagen (LCV). Met de waterstof-elektrische Movano toont Opel dat een innovatief aandrijfconcept met brandstofcel past bij een dagelijkse inzetbaarheid. Met zijn aandrijflijn met brandstofcel én batterij rijdt de Movano HYDROGEN lokaal emissievrij en heeft hij een actieradius van ongeveer 500 kilometer (WLTP). De waterstoftanks zijn binnen vijf minuten volgetankt en de Movano HYDROGEN biedt dezelfde flexibiliteit en hetzelfde laadvolume als de andere versies.

Elektromotor

De elektromotor levert 110 kW (150 pk) vermogen en een maximumkoppel van 410 Nm. De 11 kWh lithium-ionbatterij biedt ondersteuning bij het starten en accelereren. Daardoor werkt de brandstofcel altijd onder optimale bedrijfsomstandigheden.

Een ander groot voordeel van het aandrijfsysteem: het wint remenergie terug en slaat die als elektriciteit op in de batterij. Dat gebeurt via de elektromotor, die ook als generator fungeert. Alle aandrijftechniek en de waterstoftanks zijn ruimtebesparend in de auto geïntegreerd, zodat de Movano geen concessies doet aan het dagelijks gebruik. De volledige capaciteit van de flexibele Movano HYDROGEN is dan ook volledig te benutten. De grote LCV biedt – afhankelijk van de variant – tot 17 m3 laadruimte en tot 1.370 kg laadvermogen.

Combo Electric: compact, flexibel en stijlvol

Opel presenteert op de IAA in Hannover ook de nieuwe Opel Combo Electric en de batterij-elektrische Opel Rocks Electric met Kargo-kit voor bezorgdiensten.

De Opel Combo Electric heeft een fris, nieuw design. De nieuwste editie van de compacte bestelwagen is direct herkenbaar als Opel, met zijn nieuw ontworpen voorzijde met de karakteristieke Opel Vizor. Bovenop alle kwaliteiten van de vorige versie is de nieuwe Combo nu ook uitgerust met de verblindingsvrije Intelli-Lux Matrix Light-verlichting. Daarmee is de Combo Electric het eerste model met de moderne adaptieve verlichting in dit zijn segment. De nieuwe Combo Electric biedt een lokaal emissievrije actieradius van maximaal 354 kilometer (WLTP), ongeveer tachtig kilometer meer dan zijn voorganger.

Rocks Electric met KARGO-kit

Opels kleinste elektrische auto verschijnt in Hannover met de speciale KARGO-kit. Met zijn ultracompacte afmetingen van 2,41 x 1,39 x 1,52 meter (l x b x h) en de KARGO-kit biedt de Rocks Electric een extra modulair deelbare laadruimte. Daarmee verandert de tweezitter in een handomdraai in een praktisch bezorgvoertuig. Met een draaicirkel van slechts 7,20 meter laat de Rocks Electric zich eenvoudig door krappe bochten en steegjes en kleine parkeerplaatsen sturen. Met een elektrische actieradius tot 75 kilometer is dit de ideale oplossing om in de stad en lokaal emissievrij pakketten, fastfood of medicijnen te bezorgen.